Er is veel keus op het gebied van doeken en dragers. Voor ieder wat wils. Dit maakt het echter niet gemakkelijk om een juiste keuze te maken. Daarnaast zit je kindje niet in iedere drager goed ondersteund en is het persoonsgebonden welke drager of doek je als prettig ervaart. Aangezien het een grote uitgave is, is het verstandig eerst een aantal dragers of doeken uit te proberen. Dit kan tijdens een pas consult, waarin ik je help met het uitproberen van verschillende dragers. Ook kan je een doek of drager huren en thuis op je gemak uitproberen. De Uitleen kan ook uitkomst bieden als je bijvoorbeeld al een draagdoek hebt, maar voor een vakantie graag een drager mee wilt. Een doek of drager huur je per week. De kosten voor het huren van een drager zijn €10,- per week per drager.

Adviesleeftijd: vanaf maat 50 tot maat 92.

Geschikt: buik- en rugdragen.

Materiaal: 100% katoen

Overige informatie:een drager van draagdoekenstof met een kliksysteem. Het gemak van een drager gecombineerd met het comfort van een draagdoek. Met behulp van twee ringen aan de zijkant kan de stof worden aangespannen. De drager is makkelijk af te stellen op de grootte van je kindje. 

Winkelwaarde: €140,-

Adviesleeftijd: vanaf maat 74 tot ongeveer maat 92/98.

Geschikt voor: buik- en rugdragen.

Materiaal: 100% katoen. 

Overige informatie: een makkelijke drager op basis van een klikysteem. Tailleband en schouderbanden zijn verstelbaar. De drager heeft een los slaapkapje. Extra vulling bij de beentjes van de baby voor nog meer comfort. Een apart verlengstuk verkrijgbaar om de drager te verbreden, zodat deze langer mee kan. Met babyinsert te gebruiken vanaf de geboorte. 

Winkelwaarde: €130,- (babyinsert €23,-)

Adviesleeftijd: vanaf maat 56 (met insert) tot maat 86.

Geschikt voor: buik-, heup- en rugdragen.

Materiaal: 100% biologisch katoen.

Overige informatie: deze drager heeft een ingebouwde babyinsert, waardoor de drager vrij snel na de geboorte te gebruiken is. De drager is op 5 punten te verstellen, waardoor deze goed aan te passen is aan het lichaam van de baby en de drager. De banden sluiten met een kliksysteem.

Winkelwaarde: vanaf €119,-

 

Adviesleeftijd: vanaf 4 maanden tot ongeveer 2 jaar (maat 86/92).

Geschikt voor: buik-, heup-, en rugdragen.

Materiaal: 100% biologisch katoen.

Overige informatie: een hele zachte en soepele drager. Verstelbare heupband en schouderbanden. De drager heeft een geïntegreerd slaapkapje en een opbergvakje op het rugpand. Met insert te gebruiken vanaf de geboorte. 

Winkelwaarde: vanaf €129,- (babyinsert €20)

Adviesleeftijd: vanaf maat 50 tot ongeveer maat 86.

Geschikt voor: buik-, heup- en rugdragen.

Materiaal: 100% katoen.

Overige informatie: de Storchenwiege babycarrier is gemaakt van draagdoekenstof, waardoor deze zich mooi rond het lichaam van je baby vormt. Het rugpand kan zowel in breedte als in hoogte versteld worden. De tailleband sluit met een kliksysteem. De schouderbanden moeten worden afgeknoopt. De drager heeft een geïntegeerd slaapkapje.  

Winkelwaarde: vanaf €89,-

Adviesleeftijd: vanaf maat 62 tot maat 86.

Geschikt voor: buik-, heup-, en rugdragen.

Materiaal: 100% katoen

Overige informatie: een drager met een heupband die sluit met klittenband. De schouderbanden worden afgeknoopt, waardoor er niets hoeft te worden afgesteld. Hierdoor is de drager ook gemakkelijk onderling uit te wisselen zonder opnieuw te hoeven afstellen. De drager heeft een geïntegreerd slaapkapje.

Winkelwaarde: vanaf €100,-

Adviesleeftijd: vanaf maat 50 tot ongeveer maat 74.

Geschikt voor: buik- en heupdragen.

Materiaal: 50% katoen en 50% linnen (de Breeze variant).

Overige informatie: drager met klittenbandsluiting en hierdoor heel eenvoudig in gebruik. Is in verschillende maten verkrijgbaar (s/m, l en xl), afhankelijk van je postuur. Leendrager is een maat L (>1,75 m en een tailleomvang van 65-100 cm). De drager heeft een geïntegreerd slaapkapje.  

Winkelwaarde: vanaf €70,- 

Adviesleeftijd: Vanaf ongeveer 1,5 jaar tot 4 jaar.

Geschikt voor: buik- en rugdragen.

Materiaal: 100% katoen.

Overige informatie: deze drager is de grotere versie van de Tula baby. De drager is op basis van een klikysteem. Tailleband en schouderbanden zijn verstelbaar. De drager heeft een los slaapkapje. Extra vulling bij de beentjes van de baby voor nog meer comfort. Een apart verlengstuk verkrijgbaar om de drager te verbreden, zodat deze langer mee kan.

Winkelwaarde: vanaf €130,-

 

 

Adviesleeftijd: vanaf de geboorte tot in de peuterleeftijd.

Geschikt voor: buik-, heup-, en rugdragen.

Materiaal: 100% katoen.

Overige informatie: het comfort van een geweven doek en het gemak van een drager. De mei tai is gemaakt van geweven draagdoekenstof. Het rugpand is in breedte en hoogte aan te passen. Er zijn losse schouderpads bij voor extra comfort bij het dragen van oudere kindjes. De mei tai heeft een geïntegreerd slaapkapje. De tailleband en de schouderbanden moeten geknoopt worden.

Winkelwaarde: €110,-

Adviesleeftijd:vanaf de geboorte tot in de peutertijd.

Geschikt voor: buik-, en heupdragen

Materiaal: 100% katoen

Overige informatie: een kruiskeper geweven ringsling. De doek sluit door de twee ringen. De ringsling is makkelijk en snel in gebruik. Ideaal voor korte stukjes dragen. Doordat de ringsling compact op te vouwen is, is deze eenvoudig mee te nemen in een handtas.  

Winkelwaarde: €60,- 

Adviesleeftijd: vanaf de geboorte tot in de peutertijd.

Geschikt voor: buik-, heup- en rugdragen.

Materiaal: 50% linnen en 50% biologisch katoen.

Overige informatie:een jacquard geweven draagdoek met een combinatie van linnen en katoen. Door het linnen is de doek draagkrachtiger. De doek is aan de ene kant lichtroze en aan de andere kant heel lichtgrijs. Door het linnen is de doek wat stugger.
 
Winkelwaarde: €110,-

Adviesleeftijd: vanaf de geboorte tot in de peutertijd.

Geschikt voor: heup- en rugdragen.

Materiaal: 100% katoen.

Overige informatie: een kruiskeper geweven draagdoek in maat 2. De doek is aan de ene kant blauw en aan de andere kant grijs. Dit maakt de doek extra veelzijdig. De doek is in nieuwstaat al zacht.  

Winkelwaarde: €70,-

 

Adviesleeftijd: vanaf de geboorte tot in de peutertijd

Geschikt voor: buik-, heup-, en rugdragen

Materiaal: 100% katoen

Overige informatie: een kruiskeper geweven draagdoek in maat 6 (4,6m). Een prettige doek voor een beginnende drager. De doek is soepel, sterk, van goede kwaliteit en aantrekkelijk geprijsd. De rand van de doek heeft een lichtblauwe kleur, wat handig is bij het aanspannen van de doek.   

Winkelwaarde: vanaf €60,-

 

Voorwaarden

 • je betaalt bij het ophalen contant per doek of drager €50,- of €100,- borg (afhankelijk van het type drager) en het termijnbedrag.
 • de doek of drager kan afgehaald worden in Halle.
 • we spreken de uitleentermijn bij ophalen af.
 • de uitleentermijn kan verlengd worden in overleg met Doektgoed.
 • de doek of drager niet in contact brengen met huisdieren, rook en vuur.
 • de doek of drager mag niet gewassen worden.
 • vlekken of beschadigingen worden gemeld bij Doektgoed.
 • bij beschadigingen, huisdiersporen, vlekken en abnormale slijtage wordt een bedrag van de borg ingehouden.
 • bij onherstelbare beschadiging of kwijtraken van de doek of drager wordt de winkelwaarde bij jou in rekening gebracht.
 • Doektgoed is in geen geval aansprakelijk voor het onjuist gebruiken van draagdoeken en dragers, het niet opvolgen van draaginstructies, het niet naleven van de veiligheidsinstructies, het gebruik van een defecte draagdoek of drager of andere zaken die de veiligheid tijdens het dragen van de baby in gevaar brengt of de gezondheid schaadt.
 • Het gebruik van de Doektgoed draagdoeken en dragers is geheel voor eigen risico.

Ik wil er een lenen

Heel goed, dat kan! Neem contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.

Doek of Drager lenen