over doektgoed

Mijn naam is Aafke en ik heb samen met mijn partner een gezin met 5 kinderen. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als gedragswetenschapper in de jeugdzorg. Daarnaast geef ik vanuit Doektgoed advies over het dragen van je kindje in de vorm van diverse consulten, bied ik de mogelijkheid tot het huren van doeken en dragers en verkoop ik een mooie selectie draagdoeken en dragers in de webshop.

Zelf ben ik enorm enthousiast over het dragen. Al voor de geboorte van onze oudste dochter wist ik dat ik wilde dragen. Mijn moeder droeg mijn zusje vroeger namelijk ook wel eens en het leek mij een fijne manier om met je kindje in contact te zijn. Ik ging op internet op zoek naar meer informatie over dragen. Zo kwam ik terecht bij een winkel in een dorp slechts 15 kilometer verderop. De eigenaresse, tevens ervaren draagconsulent, adviseerde mij zowel een geweven doek als een ergonomische drager. Na een korte uitleg in de winkel, vertrokken we dus met doek en drager naar huis.

De doek bleef in eerste instantie toch nog liggen en ik maakte vooral veel gebruik van de drager. Ik droeg onze dochter in huis, nam de drager mee als we ergens naar toe gingen en liet ook bijvoorbeeld familie haar dragen. Ik genoot van het dragen en mijn dochter ook. Na de geboorte van onze zoon, een jaar later, maakte ik al wat vaker gebruik van de doek, maar ook nog veel van de drager. Ons derde kindje ben ik direct met de geweven doek gaan dragen, omdat zij een kilo lichter was bij de geboorte dan de andere twee kindjes en nog niet prettig in de meeste van mijn dragers zat. Er kwamen steeds meer doeken en dragers bij. Ook kreeg ik met enige regelmaat vragen over het dragen. Ik merkte dat ik het leuk vond om te vertellen over het dragen en graag mijn ervaring en plezier in het dragen met anderen deelde. Zo ontstond ook de behoefte om vanuit meer kennis en theorie van het dragen mensen te kunnen informeren en adviseren.

Ik heb zowel de basisopleiding als de advanced opleiding tot draagconsulent gevolgd bij de Trageschule Dresden. Inmiddels mag ik mij draagconsulent noemen en hoop ik dat ik vele ouders kennis kan laten maken met dragen. Daarnaast wil ik graag laten zien dat dragen niet alternatief is, maar ook voor de ouder van nu, een mooie en prettige manier om samen met je kindje te zijn. Het dragen van je kindje, dat wil je niet missen!