Het dragen van je kindje is niet moeilijk, maar het heeft wel de nodige oefening nodig om het onder de knie te krijgen. Bij een nieuwe doek of een drager wordt altijd een instructieboekje meegeleverd. Daarnaast zijn er op internet veel filmpjes over knooptechnieken te vinden, waardoor je al een heel eind op weg kunt komen. De meerwaarde van een draagconsult is dat je de techniek direct juist aanleert. Je krijgt tips en adviezen die het dragen echt prettig maken. Doektgoed biedt advies op maat of helpt je juist de puntjes op de i te zetten. Na een consult voel je je zeker in het knopen en kun je je kindje in een goede houding (ergonomisch) in de doek of drager dragen en is het dragen ook voor jezelf comfortabel. 

Tijdens het basisconsult leer je één knooptechniek. Dit kan een buik-, heup- of rugknoop* zijn. Met behulp van een draagpop oefen je de knoop totdat je de techniek beheerst. Daarna oefenen we met je kindje. Na het consult kan je je kindje in een goede houding en comfortabel dragen.

Duur: 90 minuten

Kosten: €60 (inclusief reistijd en reiskosten)

Het duo-consult is hetzelfde als het basisconsult alleen dan voor twee personen. Wil je partner, oma of een vriendin ook leren dragen dan is dit een passend consult.

Duur: 120 minuten

Kosten: €80 (inclusief reistijd en reiskosten)

Er is zoveel aanbod in dragers, dat het best lastig kiezen is. Juist bij dragers is het afhankelijk van je postuur en het postuur van je kindje welke drager je als het meest prettig ervaart. Bij dit consult krijg je de kans om verschillende dragers uit te proberen, geef ik je uitgebreid uitleg over de dragers, de houding van je kindje in de drager, de veiligheid en help ik de drager juist afstellen. Hierdoor kun je beslissen welke drager voor jullie het meest geschikt is, alvorens tot een aankoop over te gaan. Het zou immers zonde zijn als je een drager aanschaft, die uiteindelijk niet lekker blijkt te zitten.

Duur: 90 minuten

Kosten: €60 (inclusief reistijd en reiskosten). 

Heb je al eerder een consult gehad bij Doektgoed en wil je nu een andere knooptechniek aanleren (bijvoorbeeld rugdragen) dan kan dit tijdens een vervolgconsult. Omdat je eerder een consult hebt afgenomen bij Doektgoed krijg je een aantrekkelijke korting op het vervolgconsult. 

Duur: 90 minuten

Kosten: €50 (inclusief reistijd en reiskosten)

Heb je al ervaring met dragen, maar zit het voor jou of je kindje niet comfortabel en heb je dus de vraag: Doe ik het goed? Dan kan ik advies geven om je techniek te verbeteren.

Duur: 60 minuten

Kosten: €40 (inclusief reistijd en reiskosten)

Ben je op zoek naar een origineel kraamcadeau, een bijzonder cadeau voor een babyshower of wil je je partner of (schoon)dochter verrassen met een mooi cadeau ter ere van de geboorte van jullie (klein)kind? Dan is een cadeaubon van Doektgoed een leuk idee. De cadeaubon wordt op maat samengesteld en kan worden verzilverd in één van de consulten of in de Uitleen.  

   • Het consult wordt bij jou thuis gegeven. Het is wenselijk dat er tijdens het consult iemand aanwezig is die op jouw kindje kan passen, zodat de aandacht uit kan gaan naar het aanleren van de knooptechniek. Indien je een passpiegel hebt, is het handig om deze klaar te zetten, zodat je het resultaat van het knopen kunt bekijken. 
   • Voor het consult gelden de Algemene Voorwaarden (inclusief privacyverklaring) van Doektgoed. Bij het afnemen van een consult ga je akkoord met deze Algemene Voorwaarden. 
   • Het is niet perse nodig om al een draagdoek in je bezit te hebben. Tijdens het consult kan er gebruik gemaakt worden van de draagdoeken en dragers van Doektgoed. 
   • Draagconsulten worden gegeven in de Achterhoek in de volgende plaatsen:
    Aalten, Beltrum, Doetinchem, Etten, Gaanderen, Groenlo, Halle, Halle-Heide, Halle-Nijman, Harreveld, Heelweg, Hengelo, IJzevoorde, Keijenborg, Lichtenvoorde, Lievelde, Lintelo, Mariënvelde, Ruurlo, Silvolde, Sinderen, Terborg, Ulft, Varsseveld, Vragender, Westendorp, Winterswijk, Zelhem, Zieuwent. Andere plaatsen mogelijk in overleg. 
   • Tijdens de opleidingen bij die Trageschule zijn de onderstaande knooptechnieken behandeld. Dit zijn ook de knopen die ik je kan aanleren tijdens een consult:
    Buik: front wrap cross carry, elastische doek, kangaroo carry
    Heup: classic hipcarry, hipcarry with a slipknot, hipcarry with a long wrap, ringsling
    Rug: ruck, back wrap cross carry, double hammock

 

Meer informatie?

Wil je een consult volgen of heb je een vraag? Neem gerust contact met me op.

Direct contact opnemen